Üdvözlünk!
Hé Johnny!
Még nem vagy bejelentkezve!
Bejelentkezés

Általános Szerződési Feltételek

Jelen Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF) tartalmazza a szolgáltatást nyújtó Gastro-Web Kft. (Székhely: 6000 Kecskemét, Füzes utca 1. 3/1., Adószám: 14545009-2-03, Cégjegyzékszám: 03-09-117136, továbbiakban: „Üzemeltető”) és a szolgáltatást igénybevevő személy (továbbiakban: „Megrendelő”) közötti szerződés általános feltételeit, az Üzemeltető által működtetett https://hagymasbab.hu online ételrendelési portálon („Weboldal”) keresztül végzett ételrendelési szolgáltatással kapcsolatban.
 
Jelen ÁSZF elválaszthatatlan részét képezi a szolgáltatás igénybevételére irányuló megbízási szerződésnek, amely a weboldalon keresztül történő ételrendelés esetében a Megrendelő és az Üzemeltető között jön létre. Figyelemmel arra, hogy a szerződés kizárólag elektronikus formában kerül megkötésre, így az a Megrendelő és az Üzemeltető között megbízási szerződés jön létre. A szerződéskötés nyelve a magyar.
A mindenkor hatályos ÁSZF az Üzemeltető weboldalán megtekinthető a https://hagymasbab.hu oldalon.
 
1.        Üzemeltetői adatok, információk
 
1.1.   Általános adatok
§    Cégnév: Gastro-Web Kft.
§    Székhely: 6000 Kecskemét, Füzes utca 1. 3/1
§    Telephely: 6000 Kecskemét, Széchenyi tér 14. I. em. 2.
§    Adószám: 14545009-2-03
§    Nyilvántartó cégbíróság: Kecskeméti Törvényszék
§    Cégjegyzékszám:03-09-117136.
§    Elektronikus levelezési cím: info@agymasbab.hu
§    Telefonos elérhetőség: +36 30 47 33 128
 
1.2.   Tárhely szolgáltató
§    Tárhely szolgáltató cégnév: Systech Global Kft.
§    Tárhely szolgáltató székhelye: 1068 Budapest, Király utca 80.
§    Tárhely szolgáltató e-mail cím: info@systech.hu
 
2.        Az Üzemeltető által nyújtott szolgáltatások
 
2.1.   Az Üzemeltető a vele szerződésben álló éttermek ételajánlatát gyűjti össze. A Megrendelők a Weboldalon keresztül ételt és italt („Termékek”) rendelhetnek. Az Üzemeltető a Weboldalon fogadja a Megrendelők megrendeléseit, és továbbítja az éttermeknek. A rendelés elkészítéséről, és kiszállításáról az éttermek gondoskodnak.
 
2.2.   Üzemeltető a szolgáltatást Magyarország területén nyújtja, a Termékek kiszállítása kizárólag Magyarország területén található címre történhet.
 
2.3.   Jelen ÁSZF irányadó az Üzemeltető által mobilalkalmazáson keresztül nyújtott szolgáltatásokra is.
 
2.4.   Az Üzemeltető felhívja a Megrendelő figyelmét arra, hogy a termékajánlatot, és a termékeknél szereplő képeket, leírásokat és árakat az éttermek szolgáltatják. Az Üzemeltető ebből következően nem vállal felelősséget a termékkínálat, valamint a termékekről szereplő képek, leírások, árak helyességéért, valóságtartalmáért, ezen információk helytelensége miatt kártérítésre nem kötelezhető.
 
2.5.   A Megrendelő az Üzemeltető szolgáltatását a regisztrációt követően ingyenesen veheti igénybe. A termékek weboldalon szereplő árai megegyeznek az éttermek étlapján/honlapján szereplő árakkal.
 
2.6.   A Megrendelő és az Üzemeltető között a regisztrációval jön létre megbízási szerződés, melyben a Megrendelő azzal bízza meg az Üzemeltetőt, hogy közvetítse számára az éttermek ajánlatait, lehetőséget biztosítson számára a rendelés leadására, valamint a leadott rendelését feldolgozza, és továbbítsa az étterem felé, továbbá esetleges szavatossági kifogását továbbítsa az étterem felé.
 
3.        Regisztráció és kapcsolódó adatbiztonsági kérdések
 
3.1.   A megrendelésre kizárólag a webáruházban történő regisztrációt követően kerülhet sor. A regisztráció feltétele, hogy a Vevő a 18. életévét betöltse, továbbá, hogy elfogadja az ÁSZF-et, valamint az Adatkezelési szabályzat elfogadásával hozzájáruljon a személyes adatai kezeléséhez. A regisztrációt a Vevő kizárólag egy alkalommal köteles elvégezni, ezt követően az ott elmentett adatok alapján tudja a rendelést leadni, melyet később jogosult módosítani.
 
3.2.   A Regisztráció során a Megrendelő az Üzemeltető által kért személyes adatokat (Név, Szállítási cím, Telefonszám) illetve email címét adja meg egy hozzá tartozó jelszóval. A regisztrációt követően Üzemeltető egy emailt küld a Megrendelő által megadott email címre. Az ott rögzített utasításokat követve tudja a Megrendelő a regisztrációt aktiválni.
 
3.3.   A Megrendelő kötelezettsége, hogy az általa megadott jelszót titokban tartsa, azt illetéktelen harmadik fél számára ne adja ki, egyúttal ő felel a fiókjában történt ügyletekért. Amennyiben a Megrendelő azt feltételezi vagy tudja, hogy jelszavával harmadik személy visszaélt vagy a fiókját jogosulatlanul, arra illetéktelen személyek használták, úgy köteles ezt haladéktalanul az Üzemeltető felé jelezni. Ennek elmaradása esetében az Üzemeltetőt ebből eredően semmilyen felelősség nem terheli.
 
3.4.   Amennyiben a Megrendelő adataiban változás következik be, úgy ezt haladéktalanul, de legkésőbb a következő megrendelést megelőzően köteles a fiókjában módosítani.
 
3.5.   Megrendelő felelős az általa a regisztráció illetve a megrendelés során megadott adatok (ideértve a személyes adatok, szállítási cím, számlázási adatok, email cím, telefonszám) pontosságáért és a valósággal történő egyezőségéért. Megrendelő tudomásul veszi, hogy amennyiben ezen adatokat helytelenül adta meg, és emiatt a megrendelés nem teljesíthető vagy emiatt többletköltség keletkezett, úgy Üzemeltetőt ezzel összefüggésben semmilyen felelősség nem terheli.
 
4.        A Megrendelés menete
 
4.1.   A megrendelés leadása a Megrendelő által:
  1. Bejelentkezés a belépési adatok megadásával, vagy Facebook profillal.
  2. A Megrendelő a város/kerület kiválasztásával kéri az adott címen elérhető/adott címre kiszállító éttermek listáját.
  3. Az étteremlistából kiválasztja a neki megfelelő éttermet. A megfelelő étterem kiválasztását a weboldal bal oldalán található szűrők segítik. A kiválasztott étteremre kattintva megtekintheti az adott étterem termékajánlatát.
  4. A megvásárolni kívánt termék(ek) kosárba helyezése.
  5. A Megrendelő kiválasztja az Átvétel módját: Felvétel (étteremben átvétel), Kiszállítás, Helyben fogyasztás.
  6. A "Fizetés" gombra kattintva tudja elküldeni megrendelését, előtte azonban még egyszer ellenőrizheti a megadott adatokat, illetve megjegyzést is küldhet a megrendelésével, továbbá kiválaszthatja a fizetési módot. Szükség esetén ezen az oldalon módosítani tudja a megadott adatokat, illetve visszaléphet a kosár tartalmának módosításához is. A megrendelés elküldését követően a Megrendelő kizárólag az étteremmel történő kapcsolatfelvétel útján tudja módosítani a megrendelés adatait (lásd: 4.3. pont).
A megrendelés elküldésével a Megrendelőnek fizetési kötelezettsége keletkezik. Amennyiben a Megrendelő megrendelt, de még ki nem fizetett, de részére kiszállítani megkísérelt, illetőleg a Felvételre/Helyben fogyasztásra kért terméket nem veszi át, és ezáltal a termék az étteremnél megmarad, vagy részére visszaküldésre kerül, úgy az étterem jogosult a termék árát illetve a házhoz szállítás díját a Megrendelőtől elkérni.
 
4.2.   A megrendelések feldolgozása az Üzemeltető által
  1. A megrendelés elküldését követően az Üzemeltető a Megrendelő által megadott e-mail címre azonnal automatikus visszaigazolást küld arról, hogy a megrendelés rendszerébe beérkezett.
2.   Ezt követi a megrendelések feldolgozása, melynek keretében az Üzemeltető haladéktalanul továbbítja a megrendelést az étteremnek.  
3.   A megrendelések teljesítésére az étterem által megadott határidőben kerül sor.
Üzemeltető felhívja a Megrendelő figyelmét arra, hogy amennyiben a megrendelés elküldését követően a fenti időn belül nem kap a megadott e-mail címre visszaigazolást, úgy vegye fel a kapcsolatot az Üzemeltetővel az 5. pontban megadott elérhetőségeken.
 
4.3.   A megrendelések módosítása/lemondása
A Megrendelő a megrendelését a megrendelést követő 5 percen belül módosíthatja, illetve mondhatja le az étterem telefonszámán.
Árak, átvételi módok, fizetési feltételek, a fizetés módja
 
4.4.         Árak
 
4.4.1.    Termékek ára
A termékekre vonatkozóan megjelenített árak bruttó árak, így tartalmazzák az ÁFA-t. A weboldalon feltüntetett árakat az étterem biztosítja, az árak helyességéért, valóságáért az Üzemeltető nem felel.
 
4.4.2.    Átvételi módok
 
Felvétel: a Megrendelő a megrendelt terméket az étterem címén veheti át. Ezen átvételi mód esetén nincs kiszállítási díj, és minimum rendelési összeg. A csomagolás díját az étterem határozza meg, melyet a megrendelés leadását megelőzően a Kosár tartalmazza.
 
Helyben fogyasztás: a Megrendelő a megrendelt terméket az étteremben fogyasztja el. Ezen átvételi mód esetén nincs kiszállítási díj, és minimum rendelési összeg.
 
Kiszállítás: a megrendelt terméket az étterem futárja szállítja ki.
A konkrét megrendeléshez kapcsolódó házhozszállítási díjat az étterem határozza meg, a házhozszállítási díjat a megrendelés leadását megelőzően a Kosár tartalmazza.
 
4.5.         Fizetési feltételek
A termékek, szolgáltatások díja az alábbiak szerint fizethető:
§ kiszállításkor a futárnak készpénzben,
§ online bankkártyás fizetéssel a Barion rendszerén keresztül
§ helyben fogyasztás, felvétel esetén az étterem által elfogadott fizetési módokon.
 
5.        Szavatosság
 
Az Üzemeltetőt nem terheli szavatossági felelősség az éttermek ajánlatában szereplő termékekkel, az azokról szereplő információkkal (termékleírás, képek, ár) csomagolással, kiszállítással kapcsolatban, kizárólag továbbítja a Megrendelő szavatossági kifogását az étterem felé.
Az Üzemeltető tájékoztatja a Megrendelőt, hogy a termékek minőségével, mennyiségével, csomagolásával, termékinformációval, kiszállítással kapcsolatos panaszait az alábbi elérhetőségeken jelentheti be:
 
Telefonszám:  +36 30 473 3128
E-mail cím: info@hagymasbab.hu
 
A Megrendelő szavatossági kifogását az Üzemeltetőt haladéktalanul, legkésőbb 5 napon belül továbbítja az étterem felé. Az étterem szavatossági kifogásra adott válaszáról az Üzemeltető, vagy az étterem közvetlenül tájékoztatja a Megrendelőt.
 
6.        Elállás
 
Az Üzemeltető tájékoztatja a Megrendelőt, hogy a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 29. § (1) bek d) pontja szerint a Megrendelőnek romlandó vagy minőségét rövid ideig megőrző termék esetében nincs lehetősége indokolás nélkül elállni a megrendeléstől.
 
7.        Panaszok, jogorvoslat
Panaszok közlésére szolgáló kapcsolatfelvételi adatok az Üzemeltetőnél, a panaszügyintézés menete
Levelezési cím: 6000 Kecskemét, Füzes utca 1. 3/1.
Elektronikus levelezési cím: info@hagymasbab.hu
Telefonszám: +36304733128
Természetes személy Megrendelő az Üzemeltető szolgáltatásával kapcsolatos panaszát szóban vagy írásban közölheti a fent meghatározott elérhetőségeken. Az Üzemeltető a szóbeli panaszt azonnal megvizsgálja, és szükség szerint orvosolja. Amennyiben a Megrendelő a panasz kezelésével nem ért egyet, vagy a panasz azonnali kivizsgálása nem lehetséges, vagy a Megrendelő a panaszt írásban jelentette be, úgy az Üzemeltető a panaszt 30 napon belül válaszolja meg.
Jogorvoslat
A fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény szerint fogyasztónak minősülő Megrendelő a termék minőségével, biztonságosságával, a termékfelelősségi szabályok alkalmazásával, a szolgáltatás minőségével, továbbá a felek közötti szerződés megkötésével és teljesítésével kapcsolatos vitás ügy (a továbbiakban: fogyasztói jogvita) bírósági eljáráson kívülirendezése érdekében jogosult a megyei (fővárosi) kereskedelmi és iparkamarák mellett működő békéltető testület eljárását kezdeményezni.
Az Üzemeltető székhelye szerint illetékes békéltető testület elérhetősége:
Bács-Kiskun Megyei Békéltető Testület
 
Levelezési cím:
6000 Kecskemét, Árpád krt. 4. vagy 6001 Kecskemét  Pf.  228.
Tel.: 76/501-525, 501-532
Fax: 76/501-538
Mobil: 70/7028-403,
E-mail: bekeltetes@bacsbekeltetes.hu
www.bacsbekeltetes.hu
 
A további Békéltető testületek elérhetősége az ÁSZF 1. sz. mellékletében található.
Online vitarendezési platform
Amennyiben a Megrendelő panasszal kíván élni online vásárolt termékkel, vagy szolgáltatással kapcsolatban, úgy az Európai Bizottság által létrehozott online vitarendezési platformon keresztül is benyújthatja panaszát a http://ec.europa.eu/consumers/odr/ weboldalon keresztül.
 
8.        Személyes adatok kezelése, hozzájárulás az adatkezeléshez
 
Az Üzemeltető által kezelt személyes adatokkal összefüggő tájékoztatást az Adatkezelési tájékoztató tartalmazza.
 
9.        ÁSZF módosítása
 
Az Üzemeltető jogosult az ÁSZF-et bármikor módosítani. Az új, módosított ÁSZF akkor lép hatályba, amikor azt a https://hagymasbab.hu honlapon közzéteszik. Megrendelő a módosítás hatálybalépését követő újabb megrendelés leadásával fogadja el a módosított ÁSZF-et.
 
10.    Vegyes rendelkezések
 
A jelen általános szerződési feltételekben nem szabályozott kérdésekben a polgári törvénykönyv, 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet, és az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. tv. rendelkezései az irányadók.
11.    Mellékletek
 
1. sz. Békéltető Testületek elérhetősége
 
Hatály: 2018. április 1.
 
Jelen dokumentum nyomtatóbarát változatának letöltéséhez, és megtekintéséhez kattintson ide.
0